Raz: 972-50-5702099 Mail:razarbel12@gmail.com Shai: 972-52-3689690 Mail: shaiyagel@gmail.com
תיירות חברתית

תיירות חברתית בישראל
התיירות החברתית בישראל הינו מושג חדש שמקורו במונח המקצועי Social Tourism. שלא, כמו בעולם - שם התיירות החברתית, משמעותה היא תיירות לכולם Tourism for All כלומר, מדינות וארגונים משקיעים כסף בעידוד אוכלוסיות מוחלשות ליציאה לחופשה ולנופש.
בישראל התיירות החברתית מייצגת זרם חדש של פתיחת ארגונים חברתיים וקהלים שונים, לעולם התיירות ולעשייה תיירותית בעצמם. ע"פ רוב לצורך הגדלת מקור הכנסה, יצירת מודעות לתופעה חברתית, לתרבות אחרת או למקום. אך בהחלט גם, ליצירת גאווה מקומית ופיתוח חברתי ויצירת הכרות כבסיס לדו קיום.
ניתן למצוא בישראל הרבה ארגונים חברתיים המקיימים סיורים אצלם במוסדות ובמרכזי התנדבות. למרות, שזוהי איננה מטרת הארגון. סיורים אלו נועדו בראש ובראשונה לייצר הכנסה נוספת לארגון ובמקביל לייצר מודעות לנושא שבו מטפל הארגון.
יש מספר הולך וגדל של ארגונים המקיימים סיורים כאלו ונמצאים על מפת התיירות כמו בית השנטי במדבר, עמותת ואדי עתיר, קבוצות הצעירים של עמותת ארץ עיר, עמותת נווה חנה, עמותת סיכוי ועוד ועוד..
בשנים האחרונות 2016- 2019 נוספו לתחום זה גם קהילות פריפריאליות כמו תיירות בג'אסר אזרקא, אצל הבדואים בדרום, כושים עבריים, גם שכונת התקווה בתל אביב ושכונות חרדיות בירושלים. צריך לציין שבעיירות הפיתוח לאורך שנים יש תהליך של קידום תיירות אצל תושבים מקומיים והצלחה נרשמה בחלק גדול ממקומות אלו כדוגמת ירוחם באמצעות עמותת "עתיד במדבר", המבשלות בנתיבות, אופקים ועוד...
חברת שבילים קהילתיים – שמחה להיות חלק מהפורום היוזם והמוביל של "פורום התיירות החברתית בישראל" שמטרתו הגדלת תמיכות ממשלתיות בפיתוח תיירות אצל ארגונים חברתיים ואוכלוסיות פריפריאליות. להגדיל תמיכות של קרנות פילנתרופיות בתהליכים לקידום התיירות החברתית בישראל.
אנחנו בשבילים קהילתיים עושים את העבודה בשטח ומציגים פתרונות וליווי מקצועי לארגונים ועמותות המעוניינות להוביל תהליכים של תיירות אצלם, בארגון, בשכונה, בקהילה ועוד....
יש לכם קהילה המחפשת שינוי וחשיפה? ארגון חברתי הזקוק להכנסה? .... צרו קשר
תיירות חברתית בחברה הבדואית
בחברת שבילים קהילתיים אנו רואים בתחום זה מנוף עסקי ומנוף חברתי לקידום אוכלוסיות מיעוטים כמו האוכלוסייה הבדואית בנגב.
המפגש הבין אישי הנוצר במהלך ביקור בעמותה חברתית או בבית של תושב המשויך לאוכלוסייה הבדואית היא הזמנות מצוינת, לשבירת סטיגמות, להכרות עמוקה עם תרבות או אוכלוסייה שונה המהווה את השוליים החברתית בישראל.
חברת שבילים קהילתיים מתמקדת בעיקר בפיתוח תיירותי בחברה הבדואית ואנו, ביחד עם שותפים רבים אחרים בממשלה כמו משרד הכלכלה – באמצעות מעוף לעסקים קטנים ובינוניים, משרד החקלאות – באמצעות "קסם המדבר", משרד התיירות באמצעות חממות התיירות, המשרד לשוויון חברתי וארגונים ועמותות כמו עמותת סידרה, עמותת אג'יק עמותות תיירות אזוריות : הר הנגב , ערד ואחרות . יוצרים מהפכה בתחום זה ומשנים את רמת ההכרות של החברה הישראלית עם החברה הבדואית. התיירות החברתית בחברה הבדואית מייצרת גאווה , מודעות סביבתית , מוטיבציה ללמידה ושיח מקדם.
הבדואים ידועים כמכניסי אורחים וככאלו ידעו שנים ארוכות לארח מבקרים ואורחים מבחוץ. ללמד בדואי לארח היינה משימה קלה מאד. נורמת האירוח טבועה במסורת מימים ימימה. לארח תיירותית, זהו כבר עניין אחר, המחייב התאמה של השיחה וההסבר לתייר המבקר, עד כמה הוא מכיר את התרבות הבדואית, עד כמה הוא שבוי בסטיגמות על החברה הבדואית וכיוב..
האירוח מטרתו לנפץ את אותן דעות קדומות, לייצר שיח בגובה העניים, להציף חששות ולמתן קיצוניות. במהלך ביקור תיירותי איכותי, אנו מאמינים, ניתן לייצר חוויה ייחודית שבה המבקר עובר טרנספורמציה מחשבתית והכרות עמוקה עם החברה והמשפחה המארחת.
עד כה ביצענו 14 קורסי תיירות בחברה הבדואית לגברים ונשים ( בעיקר באוכלוסייה שמחוץ לערים הבדואיות) והצלחנו לייצר עשרות אתרי תיירות פעילים העובדים מול סוכנים, מורי דרך ומשפחות, ומארחים באתרי תיירות בכל מרחב הנגב.
בנוסף אנו מלווים באופן קבוע כמה עשרות אתרי תיירות הנמצאים בתהליך, של ליווי פרטני, לצורך התמקצעות והכרות של תהליך השיווק/ המכירה ושיפור המוצר.
